tisdag

hejsan. åkte till skolan idag ändå, hade engelska på morgonen och då kollade vi på film, Chicken Run, haha. sen hade vi idrott och jag kunde ju inte vara med, å sen matte i 20 min och sen slutade vi. skulle ta tåget hem men det var inställt så jag fick vänta i 40 min på buss.
är jätte sugen på att åka till stallet nu..kanske åker dit lite senare och bara hälsar på hästarna, för jag tror inte att jag kan rida.
men vi hörs ikväll, kraaam.
<3

avslutar kvällen i so..

avslutar kvällen i solen på studsmattan med några hästtidningar!
hehe, vi hörs imorgon, kraaaam.

ny header

har fixat en ny header nu, och jenny hjälpte mig med att sätta dit den och bakgrunden.
http://jennyochrosette.blogg.se/ , tack för hjälpen! :) måste lära mig hur man gör snart, fattar ingenting typ..hehe.
men nu ska jag städa rummet lite snabbt, och sen kolla på nån film. bloggar nog mer ikväll, kraaaam.

ridväst

mamma ska köpa den här ridvästen till mig. jag brukar typ aldrig rida med väst, men det är för att den som jag har nu är as stel och obekväm.
är det nån som vet om den här västen är bra och bekväm? :)

ontontont..

jaa, vaknade av att jag hade ont igen..bestämmde mig för att stanna hemma idag, lika bra när jag knappt kan gå. min hals har blivit svullen nu också, och knät med..såren på ryggen har blivit värre också. värker i hela benet, usch ): får inte åka till stallet förens i helgen nu, kanske lika bra ändå..
får se om det blir skola imorgon, men tror inte det. men det är så sjukt tråkigt hemma, finns inget att göra. men ska nog försöka göra klart min header nu iaf.

söndag

vaknade av att jag hade ont överallt sen igår, kunde knappt komma upp från sängen. ryggen sved och brände, benen värkte som fan och jag var yr..tog migg upp tillslut och fixade mig och gick iväg till bussen. kom till stallet vid tolv, men sofie och julia fick göra nästan allt för jag kunde knappt gå. blev ju såklart ingen lektion för mig idag heller, så jag satt och kollade på dom andra.
träffade jenny och martina idag också, saknar dom massor !
men ska sova nu..vi hörs imorgon.

idag

jag och julia drog till stallet vid tolv, fixade allt i stallet och sen gick vi ut till paddocken och byggde en liten bana. sen hoppade vi den med oden & dessy. dessy var jätte taggad ! men hon hoppade jätte fint iaf.
efter att vi hade ridit dom så kollade vi på kyklingarna i stallet, så jävla söta ! kommer kanske bilder på dom sen också, hehe.
red sabin sen, red flera varv i slingan först och sen hoppade vi i paddocken. det gick bra ett tag, men sen på ett hinder så vägrade han och jag flög rätt in i hinderstödet, och sen landade med ryggen rakt på det & slog i huvet i hinderstödet. fick sår på ryggen och as ont i huvet..
sen red jag tindra barbacka, jag och julia red på en äng. och så var brune (en hund) lös ute, och varken jag eller tindra märkte att han sprang emot oss, så när tindra märkte han så fick hon panik och skenade iväg, jag flög av och tindra klev på mig.. slog i huvet en gång till då också..sen när jag reste mig upp så var jag alldeles yr och det känndes som att jag skulle ramla ihop. är helt blå och svullen på benet nu också. stukade handleden då också, för jag tog typ emot mig med handen. smart !  johan fick iaf tag på tindra borta vid stallet. & det var nog sista gången jag satt på den hästen iaf.
tindra..

förlåt ..

..för världens sämsta uppdatering ! men jag har verkligen inte haft tid..
tänkte iaf att jag skulle skriva lite kort om dom dagarna jag inte har bloggat nått.
torsdag:
drog till stallet direkt efter skolan, tog in punsch och fixade han. red han i paddocken i 40 min typ. han gick jätte fint och lyssnade bra. han bockade en gång i galoppen men annars var han super bra !
sen red jag ut med josefin, hanna, åsa och johan. jag red sabin, vi red typ i skogen, upp för nått berg och sen ner till vattnet och badade. sabin stänkte ner hela mig också, hehe.
fredag:
åkte till stallet med julia efter skolan, red punsch en stund först. han var jätte bockig och drog sig hela tiden till tindra som julia red. höll på att åka av han några gånger också, men jag satt kvar iaf.
och sen sov julia här (:

stallet nu

ska till stallet snart med julia, hon kommer om 20 min och sen åker vi dit direkt.
hann inte skriva nått igår, var ute och red till nio och kom hem halv tio så jag orkade inte. men skriver om det ikväll när jag kommer hem.

saknar hästarna

har inte vart i stallet på jätte länge nu..men på nått sätt, så vill jag inte heller. jag har börjat tröttna lite, inte på hästarna, utan på själva ridningen. så jag kommer nog bara vara i stallet på helgerna , så kanske jag börjar tycka det blir roligare igen. fast det blir säkert andra dagar än bara helgerna ändå, hehe. för jag tänker inte sluta rida, absolut inte. det har jag redan gjort en gång, och det gör jag inte igen. hästarna är mitt liv !
punsch & dessy

header

håller på med en ny header nu, men det kommer nog ta ett tag innan den blir klar..datan är as seg och jag kan inte bestämma mig hur jag vill ha den hehe.

inte på bra humör !

ja, som rubriken, jag är inte på bra humör ! inatt åker sofie, hur fan ska jag klara mig då? kommer sakna henne massor juu...men tur att jag har mathilda & solina också. kan ju lova att sofies pappa får en rolig mobil räkning när dom kommer hem, hehe. men aja, var iaf skola idag, engelska provet gick inte alls bra, kunde ingenting typ. på lunchen gick jag, sofie, mathilda och solina till hambo och åt där, muums ! sen efter det hade vi idrott, brännboll & sen musik. slutade vid tre, och sa hejdå till sofie..kommer inte träffa henne på två veckor :'((((( hehe.
men nu ska jag gå ut i solen en stund, och sen får vi se vad som händer. men vi hörs, puss & kram.

alla har väl varit små ?

20.55

sitter och latar mig när jag egentligen borde plugga till engelska provet imorgon. kommer ju inte klara det kan jag säga, ska kunna typ 55 ord, grammatik, fraser, och nå mer..och jag kan inget. kul ! men nu ska jag gå å spela kort med oscar ;))

24 ..

24 dagar kvar nu, fyfan vad jag längtar !

klantigt..

en helt vanlig tisdag, typ. skola som vanligt, tråkiga lektioner men roliga raster! fast no:n var ganska kul faktiskt, vi bygger torn med glasspinnar. jag bygger med solina & monica. och jag hade limpistolen, ni kan nog förstå hir det slutade..hehe. fick as varmt lim på hela handen typ så det brände, å det fastnade så jag fick inte bort det heller så jag skulle försöka dra bort det, å då lostnade massa hud också, så nu får jag väl världens snyggaste ärr också ! hahaha, klantigt.
kunde inte åka till stallet idag heller för jag måste plugga, dumt..men har inget mer å skriva, kände att det här blev ett ganska meningslöst inlägg hehe. men vi hörs, kraaaam.
bild på punsch från i somras

you raise me up


måndag

hejhej. har bara vart i skolan idag, jätte tråkiga lektioner och på rasterna satt vi typ bara ute på rampen å steeekteee, hehe. slutade halv fyra idag, så jag har typ nyss kommit hem. får se om det blir arbrå idag eller inte, har egentligen ingen lust alls, så jag tror inte det. har inte pengar till tåget hem sen heller, så jag blir nog hemma idag.
ska plugga till engelska provet nu, och sen blir det nog en promenad. men skriver nog mer senare ikväll .
en gammal bild på mig & sofie .

spökstall

hejsan. har nyss kommit hem från stallet, var där från klockan tolv till åtta, så jag är as trött..fixade allt i stallet när vi kom dit, släppte ut hästarna i skolbacken och så gjorde vi ordning Emmy och Sabin till ponnyridning. Sen red jag och Sofie Punsch lite (inte sammtidigt hehe), båda två lyckades åka av också, lyckat. Hade Chocken på lektion sen också, vi hoppade och han var seg. men ett tag fick jag igång han mer men sen tröttnade han. han är ju inte precis världens bästa häst att hoppa med heller, iaf inte om det är låga hinder för då går han typ rakt igen dom, smidig häst !
sen red jag, josse och sofie ut. vi red ner till stranden och badade jätte länge med hästarna. jag hade dessy, och hon som typ är livrädd för vatten, oden också som julia hade. så jag och julia tog av oss strumporna och skorna, och sen vek vi upp byxorna och gick i med dom först. sen tyckte dom det var as kul ! vi galopperade på stranden också, myyyyss.
sen var jag och julia i stallet helt själva i två timmar, och det var lite läskigt faktiskt. det typ spökar där, och man känner sig sjukt iaktagen. hästarna var jätte stressade, och skottkärran välte en gång helt plötsligt. och sen hörde vi steg från sadelkammaren och vinden..
sen skulle vi gå till hästarna i skolbacken, och bredvid hagen där är det en liten stuga typ, som igen bor i. och både jag och julia såg seriöst att det stog en tant i fönstret och stirrade på oss...vi fick typ panik och sprang in igen. usch, inte kul..
hinner kanske inte blogga nått imorgon, ska till arbrå efter skolan och jag vet inte om jag kommer hem i mellan, men annars hörs vi på tisdag, kraaaam.

massor om punsch !

har hittat massor om punsch på internet också, från en annons på ifokus när dom ska sälja han.
han var med på en utställning på Gotland när han var ett år, och fick guld med 40p.
har skickat ett meddelande till henne som sålde honom, och frågat lite om han, så nu hoppas jag på att få svar! :)
hittade massa gamla bilder där på han också, och på hans mamma och pappa. inte konstigt att han är så fin ! kan ladda upp bilder på dom imorgon om jag kommer ihåg.
på den här bilden är han iaf tre år, så sjukt söt.
.

ponnyn lyckas med allt

hejhej. är jätte trött ! hehe. vaknade vid elva idag och höll på att missa bussen till söderhamn halv tolv, men jag hann med den. gick på stan där ett tag med mamma, köpte ett par skor och en tröja.
sen mötte jag julia där på stan och sn tog vi bussen vid fyra till stallet. vi städade våra skåp när vi kom dit, och det behövdes verkligen ! typ 1 m med damm -.-
sen red jag dessy och julia oden, vi red slingan ett varv och sen hoppade vi lite i paddocken. Dessy var jätte tittig och kändes spänd hela tiden typ, och blev rädd för minsta lilla.. hoppade typ 40-50 med dom :)
sen red jag litur och julia tindra, hoppade med dom också, typ 70-80. Litur var jätte pigg, och hoppade jätte fint.
imorgon blir det stallet med typ några och jobba, och sen ska jag rida lektion. tror vi ska ha mimmi igen :)
.
och juste..julia skulle gå till paddocken och hämta sina ridvantar som hon hade glömt där, och jag var inne i stallet. och sen helt plötsligt kommer julia springandes och har typ panik, och säger att jag ska komma jätte fort. så då gör jag ju det. och när vi springer dit så säger hon att det är en häst som har rymt, och jag hörde inte att hon sa häst, så jag trodde hon menade typ en höna eller nått haha. men sen när vi kommer dit, så står Punsch utanför hagen och betar. så jag och julia fick jaga ponny idag också, hehe. ingen aning om hur han kom ut heller, och alla andra hästarna stog bara å glodde på han. antingen måste han ha hoppat över ( typ 1.4 m ) eller krypit under, (typ 50 cm). aja , jag vet inte..han lyckas iaf med det mesta !
men nu ska jag sova, vi hörs imorgon, godnatt.

♥ punsch


har suttit och gjort filmen i typ en timme nu, hehe. blev inte så himla bra, men det var egentligen bara tidsfördriv. så det spelar inte så stor roll :)
om en timme typ så åker vi till bollnäs, och sen när vi kommer hem igen så ska jag nog sova..
men vi hörs imorgon, godnatt !

♥ helg

äntligen helg ! tycker att veckan har gått jätte segt..
var iaf i skolan idag, hände inget speciellt, vi kollar på en film på so:n nu "the budget list" , tycker att den är ganska bra faktiskt :) slutade vid två idag, skönt. var till stallet en snabbis sen och skötte pållarna, och efter det så har jag bara pluggat typ. nu sitter jag och kollar igeonom gamla bilder och filmer. hittade massa ovisade, så kanske gör en video av det sen å lägger upp, om någon vill se då ? :)
ska kolla på talang om en stund tror jag, och senare ikväll/natt åker jag med mamma till bollnäs och hämtar oscar från tranan.
imorgon ska jag till stallet med julia, tar med mig kameran då också, så kommer massa bilder då.
vi hörs senare eller imorgon, kraaam.
.
hittade den här bilden också..gud vad tiden går snabbt !
snart tre år sedan våran fina madicken lämnade oss..

torsdag

hejhej. har egentligen inget att berätta, helt vanlig dag i skolan. sen så har jag bakat kladdkaka och nu ska jag snart ut och göra nått.
skriver nog mer ikväll, så vi hörs då.
punsch

onsdag

hejsan. kom nyss hem efter en lång dag i skolan..gick och la mig sent igår så jag var jätte trött imorse, hehe. fast säg någon gång jag inte är det? men ändå haha.
hade massa sega lektioner,  spelade kort på rasten med brudarna och jonas, vi spelade hans veration av stress, snacka om att jag fick ont i handen..haha.
men kom iaf hem för typ en timme sen, och har ingen aning om vad jag ska göra resten av dagen. hinner inte med bussen till stallet heller, så jag får väl bara ta det lugnt idag då :) men vi hörs senare ikväll om jag orkar skriva mer, hehe. kraaaaaam

stallet

hejsan. har vart i stallet i fyra timmar idag, i spöregn. red punsch en stund först, och han var jätte jobbig. han var jätte tittig och det gick inte att få han å slappna av. men det regnade ju lite då också, och han tycker inte om vatten..tänkte rida lite dressyr idag med han men det gick ju inte alls.. han bockade , sprakade bakut och så har han börjat med å stegra. herregud, när ska det bli ordning på ponniin ? aja, red inte läge alls, frös as mycket och var genomblöt typ så jag gick in och gjore iordning oden och dessy, och hoppades på att det skulle sluta regna lite iaf, men ist började det regna ännu mer. men jag och julia hittade typ några regnkappor i ett skåp, dom var jätte långa, men vi tog dom ändå och hade dom när vi red. haha fan vad fult det såg ut..men vi blev iaf inte blöta. vi hoppade lite med dom, men dessy var inte på sitt bästa hopp humör idag kan jag säga..hon stannade typ vid varenda hinder, men sen efter ett tag gick det bättre.
ska äta nu så hinner inte skriva mer nu, men vi hörs ikväll.
.

♥ your eyes sparkle

fick några bilder på mig, malin och julia när vi rider tindra för några veckor sen haha.
.
nu ska jag snart sova, ska upp ganska tidigt imorgon ändå fast jag är ledig. måste hinna städa rummet innan jag och julia ska till stallet.
så vi hörs imorgon, godnatt !

spring


jag ramlar av punsch

film från igår när jag ramlar av punsch.
ja, vad kan man säga ? min balans är inte direkt den bästa, haha.

måndag

hejsan. kom hem från skolan för ett tag sen, och jag klarade faktiskt båda proven, helt otroligt :o haha, men det var ju bra det iaf.
åkte inte till stallet idag, har ont i huvet och så måste jag plugga engelska. men imorgon är det inläsningsdag och jag är ledig, skönt ! blir kanske stallet hela dagen då.
nu ska jag snart äta och sen ska jag nog gå ut och hoppa med min tjocka kanin :') blir kanske lite bilder sen också.
och ikväll ska jag nog ut och cykla en sväng, men min lilla cykel..ååh, jag vill ha en ny! för jag kommer behöva cykla till stallet i sommar.
.
vet inte om jag ska göra en ny header eller inte, gillar den jag har men ändå inte..så vad tycker ni ? :)

rubrik

hej igen, pluggade i typ 15 min och sen orkade jag inte mer, kommer förmodligen inte klara proven imorgon..
känner att jag kommer ha världens träningsverk imorgon också, jobbigt ):
nu ska jag snart duscha och gå ut en sväng och mysa med min kanin. sen blir det tv:n resten av kvällen !
min fina punsch

stallet hela dagen

hejsan, har vart i stallet hela dagen idag med julia, josse, ronja och lisa.
när vi kom dit så fixade jag, josse och julia punsch och sen longerade dom honom när jag satt på. höll på att åka av några gånger i galoppen, men annars gick det bra. sen red jag honom barbacka och skulle trava över några hinder som var typ 30-40 cm? och då tog han värsta skutten över, och ena gången bockade han precis efter, så jag flög av två gånger, hehe. lyckaaat.
sen fixade vi allt i stallet och tog in hästar för lektionen. vi hade mimmi, och jag red chocken. vi red barbacka hela lektionen, och det var jätte skummpigt i traven, och jag har ju typ världens sämsta blans. men jag satt kvar iaf, med det gjorde inte sanna, haha. såg lite kul ut när hon ramlade av tindra. vi hoppade några småhinder och chocken var typ as seg.
måste plugga nu, har två prov imorgon, spanska & so. så jag hinner inte skriva mer nu, hörs imorgon.
kraaaam.

godnatt.

nu ska jag soovaaa, är sjukt trött efter att ha vart vaken jätte länge igår och så var jag i stallet i 6 timmar idag.
imorgon blir det stallet med julia, josefin, lisa & ronja. ska jobba och ha lektion, så kommer hem ganska sent.
men vi hörs då, kraaam.

ny blogg

ja, nu har jag skaffat en ny blogg, igen. men nu kommer jag faktiskt ha den här ett bra tag iaf, ska försöka iaf haha.
och tack tova, http://simpletimes.blogg.se/ , som hjälpte mig att fixa bloggen ! :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0